Trabant toertocht en High Bier

2 t/m 30
13:45-14:00
Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto.

14:00-17:00 
Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of het unieke verhaal van Christiaan Rowwen Hesen nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!

Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van Wippe Pier of Christiaan Rowwen Hesen te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied. O.a. brengt u tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige Peelherberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg wordt u getrakteerd op een typische peellekkernij en bijbehorend kopje koffie of thee (inbegrepen).

17:00-19:00 uur 
Met gepaste trots presenteert De Heere van Meijel High Bier; de stoere tegenhanger van de High Tea. Breng samen met je vrienden of vriendinnen een middag of vroege avond door in de kroeg, proef onze speciaal bieren en geniet van enkele heerlijke hapjes.

High Bier bestaat uit: 
  • 4 volledige glazen/flesjes speciaalbier
  • 3 bijpassende hapjes
  • De samenstelling van het biermenu zal per seizoen wisselen.

Voor de bob verzorgen wij een paar verrassende frisdranken of AV-biertjes

2 tot 30 personen

Periode: maart t/m november

Prijs inclusief koffie, thee, lekkernij (onderweg), high bier, benzine en verzekering: € 69,00 p.p. (incl btw)


  • Minimale leeftijd voor het besturen van een Trabant is 24 jaar: Rijbewijs B
  • Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-
  • Huurvoorwaarden zijn van toepassing
  • 3 personen per Trabant
Trabant toertocht en High Bier
€ 69,00 p.p.