Trabant toertocht en S(peel)se Expeditie

10 t/m 42
09:40-09:50
Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto.

09:50-13:00 
Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!

Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied. O.a. brengt u tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige Peelherberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg wordt u getrakteerd op een typische peellekkernij en bijbehorend kopje koffie of thee (inbegrepen).

13:00-14:00
Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.

14:00-16:00
Het tweede deel van de dag vertrekt u op eigen vervoer naar het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens een wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben wij een aantal prikkelende en speelse opdrachten voor de deelnemers in petto. Daarbij staat het 'samen doen en ontdekken' centraal en wordt je even weer kind! Deelnemersgaan waterdieren scheppen, een takkenwal maken, kleine beestjes spotten, met een blinddoek een boom zoeken en nog veel meer leuke opdrachten. Een inspirerende activiteit in de natuur waarbij er volop gelegenheid is om elkaar goed te leren kennen. (duur ±1,5 - 2 uur)

Voor groepen van 31 tot 60 personen (wisselarrangementen)
Bij groepen vanaf 30 personen wordt dit arrangement geboekt als wisselarrangementen. Na ontvangst met koffie en gebak wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begint met een tocht met de Trabant, terwijl de andere groep begint met de andere activiteit van het arrangement. 
Tussen de middag kan optioneel gezamenlijk een lunch worden genuttigd bij De Heere van Meijel. Na de middag wordt er geruild van activiteit. 
U sluit de dag samen af bij De Heere van Meijel. Een diner, buffet of een borrel zijn enkele mogelijkheden om de dag samen af te sluiten (optioneel).

Maatwerk voor groepen groter dan 60 personen mogelijk

Voor groepen kleiner dan 10 personen geldt een meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden

Periode: maart t/m november

Prijs inclusief koffie, thee, lekkernij (onderweg), benzine en verzekering: € 45,00 p.p. (incl btw)
  • Minimale leeftijd voor het besturen van een trabant is 24 jaar: Rijbewijs B
  • Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-
  • Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten
Trabant toertocht en S(peel)se Expeditie
€ 45,00 p.p.