Trabant & E-Chopper toertocht

1 t/m 40

09:40-09:50

Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een Trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto.

09:50-13:00 

Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel in Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of het unieke verhaal van Christiaan Rowwen Hesen nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!

Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of Christiaan Rowwen Hesen te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied.

Tip! Maak uw tocht compleet met een unieke ervaring bij een authentieke Peelherberg. Breng tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige herberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg serveren ze een typische peellekkernij met een bijbehorend kopje koffie of thee.

13:00-14:00
Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.

14:00-16:30
Na een heerlijke lunch(optioneel) krijgt u deskundige uitleg van een van onze medewerkers en gaat u als echte stoere (groene) biker op pad met onze E-Chopper, een uniek nieuw voertuig in Nederland. Deze groene chopper met zijn brede banden en hoog stuur doet niet onder voor zijn grote ‘echte’ broers. Bij een echte biker hoort natuurlijk ook een heus hesje wat met je groep kunt dragen, deze vullen we nog aan met stoere bandanas en u bent klaar om de motoren te starten! De E-Chopper rijdt 25 km per uur en met een volle accu rijdt u maximaal 30 km. De route die we voor u uit hebben gezet brengt u langs allerlei mooie plekken in onze Peel. 


Voor groepen van 21 t/m 40 personen (wisselarrangementen)
Bij groepen vanaf 21 personen wordt dit arrangement geboekt als wisselarrangement. Na ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begint met een tocht met de Trabant, terwijl de andere groep begint met de andere activiteit van het arrangement. Tussen de middag kan optioneel gezamenlijk een lunch worden genuttigd bij De Heere van Meijel. Na de middag wordt er geruild van activiteit.  U sluit de dag optioneel samen af bij De Heere van Meijel. Een diner, buffet of een borrel zijn enkele mogelijkheden om de dag samen af te sluiten.
 
Maatwerk voor groepen groter dan 40 personen mogelijk


Prijs v.a. 16 jaar inclusief benzine, volle accu en verzekering: € 76,40 p.p. (incl btw)

·       Minimale leeftijd voor het besturen van een Trabant is 24 jaar: Rijbewijs B

·       Minimale leeftijd voor het rijden op een E-Chopper is 16 jaar: Bromfietscertificaat of Rijbewijs B

·       Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-

·       Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten

Trabant & E-Chopper toertocht
€ 76,40 p.p.