Trabant tocht - Dagboek van Christiaan Hesen (±3 uur)

1 t/m 30

Beleef het verhaal van Christiaan Rowwen Hesen en de band Rowwen Hèze

Maak kennis met het dagboek van Jack Poels en het leven van Christiaan Rowwen Hesen, in de peel zoals die wordt bezongen in de liedjes van band Rowwen Heze. 

Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende verhalen van Christiaan Rowwen Hesen en de band Rowwen Heze. En dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. O.a, brengt u tijdens de tocht een bezoek aan America, de woonplaats van Christiaan Rowwen Hesen en de geboorteplaats van Rowwen Heze. Tuf langs café Boems Jeu waar de bandleden graag geziene gasten zijn. Wordt onderweg verrast met de mooiste nummers van de band waarvan de oorsprong in de peel ligt. 

Unieke vertaling van Christiaan Rowwen Hesen met een Trabant toertocht door de Peel (Duur ± 3 uur)
Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een Trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto. Met een routeboek in de hand verkent u vervolgens op eigen gelegenheid al tuffend in de Trabant de indrukwekkende peelomgeving. Op diverse locaties onderweg slaat u het dagboek van ‘Christiaan Hesen’ eropna om zo steeds meer te weten te komen over het leven van deze unieke verschijning, en van deze man, waar de band Rowwen Heze veel inspiratie uit haalt, in het bijzonder: ‘Wie is Christiaan Hesen eigenlijk’; ‘Wat deed hij zoal’; ‘Vanwaar de naam Rowwen Heze’; ‘Waar haalt de band zijn inspiratie vandaan’. En laat u vooral lijden door de mooie regio onder het genot van enkele van de bands mooiste nummers. 

Trabant in de Peel: Een unieke activiteit, voor iedereen toegankelijk, leerzaam, actief en gezellig met elkaar. Romantisch met z’n tweeën; gezellig met het gezin of met collega’s, vrienden of familie. In het voormalig Oost Duitsland is het synoniem aan de naam Trabant niet voor niets ‘mijn maatje’.

Tip! Maak uw tocht compleet met een unieke ervaring bij een authentieke Peelherberg. Breng tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige herberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg serveren ze een typische peellekkernij met een bijbehorend kopje koffie of thee.

Starttijden:
  • 09.40 uur (hele jaar)
  • 13.10 uur (hele jaar)
Voorwaarden:
  • Bestuurder minimaal 24 jaar en in het bezit van een geldig rijbewijs B
  • Borg : € 100,- per trabant met een maximum van € 500,00 per boeking
  • Overige voorwaarden en huurcontract
Kosten:
  • V.a. 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a 41,50 p.p. (incl btw)
  • Tot 16 jaar: prijs inclusief verzekering en brandstof a 18,50 p.p. (incl btw)
Trabant tocht - Dagboek van Christiaan Hesen (±3 uur)
€ 41,50 p.p.