Trabant & Legerjeep toertocht

1 t/m 72

09:40-09:50
Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto.


09:50-13:00 
Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel in Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of het unieke verhaal van Christiaan Rowwen Hesen nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!

Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of Christiaan Rowwen Hesen te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied. 

Tip! Maak uw tocht compleet met een unieke ervaring bij een authentieke Peelherberg. Breng tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige herberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg serveren ze een typische peellekkernij met een bijbehorend kopje koffie of thee.

13:00-14:00
Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.

14:00 tot 17:00
Na de unieke ervaring van het rijden in een Trabant maken we ons na de lunch op voor een toertocht in een echte legerjeep. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende historie van peeldorp Meijel in de oorlogstijd; en dat middels een ruige toertocht in een echte legerjeep uit de jaren 50 (uiteraard een heel andere route als vanochtend). Aan de hand van het op waarheid gebaseerd verhaal uit het dagboek van ‘Truus Trines’ nemen we je mee op een spannende ontdekkingsreis naar de Tweede Wereldoorlog en de meest indrukwekkende plekjes van het Peelgebied.

Voor groepen van 36 t/m 72 personen (wisselarrangementen)
Bij groepen vanaf 21 personen wordt dit arrangement geboekt als wisselarrangement. Na ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begint met een tocht met de trabant, terwijl de andere groep begint met de andere activiteit van het arrangement. Tussen de middag kan optioneel gezamenlijk een lunch worden genuttigd bij De Heere van Meijel. Na de middag wordt er geruild van activiteit.  U sluit de dag optioneel samen af bij De Heere van Meijel. Een diner, buffet of een borrel zijn enkele mogelijkheden om de dag samen af te sluiten.
 
Maatwerk voor groepen groter dan 72 personen mogelijk

Prijs v.a. 16 jaar inclusief benzine en verzekering: € 90,00 p.p. (incl btw)

Prijs tot 16 jaar inclusief benzine en verzekering: € 38,00 p.p. (incl btw)

• Minimale leeftijd voor het besturen van een trabant is 24 jaar: Rijbewijs B
• Minimale leeftijd voor het besturen van een legerjeep is 24 jaar: Rijbewijs B
• Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-
• Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten

Trabant & Legerjeep toertocht
€ 90,00 p.p.