Trabant tocht en sloepvaren

Vaarseizoen 2021 is afgesloten, graag tot in april 2022!

Zie, beleef en proef het beste van twee werelden in één gemeente! ’s ochtends toer je met een trabant door de Peel, daarna een heerlijke lunch en vervolgens lekker genieten op de Limburgse Maas vanuit Kessel.

09:40-09:50
Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen. Voor vertrek wordt er uiteraard deskundig uitleg gegeven over het rijden in een trabant en leert u kort iets over de geschiedenis en techniek van deze cult-auto.

09:50-13:00
Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!
Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied. O.a. brengt u tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige Peelherberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg wordt u getrakteerd op een typische peellekkernij en bijbehorend kopje koffie of thee (inbegrepen).

13:00-14:00
Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel

 

14:00 tot 14:30
Op eigen gelegenheid in 18 minuten naar Kessel.

14:30 tot 16:30

Vanaf de Loswal – aan de voet van Kasteel De Keverberg – verken je de Maas met een van de eenvoudig te bedienen elektrische sloepen. Cirkel rond op de Maasarm in Neer en ontdek waterrijk natuurgebied De Asseltse Plassen. Dát is genieten op de golven van de Maas. 

 

Prijs inclusief koffie, thee, lekkernij (onderweg), benzine en verzekering: vanaf € 56,50 p.p. (incl btw)

• Minimale leeftijd voor het besturen van een Trabant is 24 jaar: Rijbewijs B
• 3 volwassenen per Trabant, 2 volwassenen per kano (Als er kinderen bij zijn, 4 personen per trabant en 3 personen per kano)
• Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,-

• Borg a 150,- per sloep.
• Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten

Trabant tocht en sloepvaren
€ 56,50 p.p.