Van Peel naar Kasteel

2 t/m 30 personen

Een uniek dagje uit voor jong en oud!

In een echte Oost-Duitse Trabant maak je een mooie toeristische tocht door de Peel. Vervolgens ga je op eigen gelegenheid naar Kessel.

In Kessel geniet je van een heerlijke lunch bij Hotel-Restaurant ‘Baron Frits’ met uitzicht op de Maas. Aansluitend breng je een bezoek aan het modernste kasteel van Nederland: Kasteel De Keverberg. Ontdek dit prachtig gerestaureerde kasteel. 

Programma

09:20 - 09:30
Ontvangst in Meijel bij De Heere van Meijel, Dorpsstraat 19 in Meijel. 

09:30 - 12:30
Na ontvangst en een korte introductie bij De Heere van Meijel maken we ons op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of het unieke verhaal van Christiaan Rowwen Hesen nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar!

Wij nodigen u uit om de mooiste verhalen uit het dagboek van Wippe Pier of Christaan Rowwen Hesen te herbeleven en dat tijdens een vintage Trabant toertocht door het prachtige peelgebied. 

Tip! Maak uw tocht compleet met een unieke ervaring bij een authentieke Peelherberg. Breng tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige herberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg serveren ze een typische peellekkernij met een bijbehorend kopje koffie of thee.


12:30 - 12:45
U gaat op eigen gelegenheid naar Kessel.


12:45 – 13:45
Lunch bij Baron Frits bestaande uit:

12 uurtje vlees of vis incl. 2 consumpties (koffie/thee/fris):

  • Klein soepje naar keuze
  • 2 plakken desembrood, 1x belegd met vlees of vis en 1x onbelegd
  • Kroket met mosterd

Voor kinderen een kleine variant van het 12-uurtje, of pannenkoek of tosti of friet met snack met 2 consumpties (fris): €11,50 per kind

Zijn er allergieën of dieetwensen dan horen wij dit graag.

14:00 – 16:00 Bezoek aan Kasteel de Keverberg
U kunt zich voorstellen dat een gebouw van meer dan duizend jaar oud vele verhalen en gebeurtenissen met zich meedraagt. Die kunt u stuk voor stuk beleven in en rond Kasteel De Keverberg!

U vermaakt zich dus gegarandeerd bij een rondgang door Kasteel De Keverberg. Zelfs als u wat minder geïnteresseerd bent in geschiedenis. Want dan zijn de eigentijdse architectuur van de herbouw, het fantastische uitzicht over het Maasdal én het bourgondische leven in en rond het kasteel nog altijd redenen genoeg voor een bezoek!

*optioneel activiteit in het Kasteel bij te boeken, keuze uit: ‘Geheim van de Baron’ óf ‘Code Keverberg’ meerprijs a €6,50 p.p.

Prijs inclusief benzine en verzekering, lunch bij Baron Frits en bezoek/rondgang aan Kasteel de Keverberg: € 69,50 p.p. (incl btw) 

Kinderen 5 t/m 12 jaar a € 36,00 p.p.
Kinderen 13 tot 16 jaar a € 47,50 p.p.
V.a. 16 jaar a € 69,50 p.p.

  • Minimale leeftijd voor het rijden in een Trabant is 24 jaar: Rijbewijs B
  • Borg a € 100,- per voertuig met een maximum van € 500,-
  • Huurvoorwaarden zijn van toepassing op beide activiteiten
Van Peel naar Kasteel
€ 69,50 p.p.